Inspiratie: Het werk is opgedragen aan mijn kleindochter Juliette. Ik heb getracht door haar ogen te kijken.

Over de maker(s): Opgeleid als kunstdocent (Academie Industriële Vormgeving Eindhoven, afd. Autonome Kunst). Getrouwd met beeldhouwer Wim van der Kraan. Anne tracht met haar werk een brug te slaan, voor haarzelf en de toeschouwer, tussen verleden en heden. Ze probeert zowel macht en betrekkelijkheid uit te beelden. In feite probeert ze haar eigen tijd te be-tekenen. Verhalen van liefde, vriendschap, dromen en verlangen. Kleine gebaren met grote betekenissen. “Ik sla ze op in de rommelzolder van mijn hoofd, ik schilder ze.”

Sinds 1978 exposities in binnen- en buitenland. Deelname aan: PAN (Amsterdam), Holland Art Fair (Den Haag), Art Twente. Werkt voor Kinderpostzegels, Amnesty International, Memisa. Exposities in onder meer Museum Kempenland, Binnenlandse Zaken, Rijksuniversiteit Groningen, Congrescentrum Den Haag, Wereldwaterconferentie. Maakte exposities in samenwerking met Eindhoven Museum waaronder “Groeten uit Eindhoven” (Van Abbehuis) en “Kinderen van hier” (Stadhuis).

“Mijn liefde voor de kunst heb ik uitbundig en met veel plezier kunnen overdragen aan honderden leerlingen die van kunst zijn gaan houden.”

Meer info: www.annerensen.nl