Inspiratie: Het thema is Lente. Inspirerende kwam uit werken van Vincent van Gogh, Monet en Maria Sibylla. Eerst hebben ze op papier hun eigen lenteschilderij gemaakt. Daarna wisten ze ook hoe ze het ei wilden bewerken. De kinderen begonnen enthousiast te schilderen met blauw, groen en bloesems van verschillende kleuren acrylverf. De tekeningen met andere technieken van insecten, vogels en andere lentedieren werden uitgeknipt en opgeplakt op het ei. Juist de combinatie van verschillende technieken vinden de kinderen heel leuk. Dat is te zien aan de vrolijke versierde eieren.

Over de maker(s):

Jarenlang geeft Shelly les aan het Jeugdatelier CKE. Het belangrijkste is dat de kinderen zich veilig voelen en vooral plezier hebben in tekenen en schilderen. Het gaat vooral om zichzelf te ontdekken en te leren hoe ze verschillende technieken en materialen kunnen gebruiken zoals: grafietpotloden, houtskool, pastel en oliekrijt, inkt, acrylverf, aquarelverf, klei en ook met afvalmateriaal, rubber fietsbanden, ijzerdraad, batikken en nog veel meer.

Met veel plezier zijn 2 eieren versierd door twee groepen van het Jeugdatelier. Een groep van 4 tot 8 jaar en andere groep van 7 tot 11 jaar.

 

Meer info: www.cke.nl