Inspiratie: 2 technieken combineren in 1 ei: papier maché en decoratie schilderen met acrylverf (met een knipoog naar Delfts blauw). Zo gaf Kiek er een eigen draai aan. Inspiratiebronnen voor de decoratie zijn cursussen plateelschilderen in Gouda en diverse voorbeelden en (kleur) boeken in Delfts Blauw. Eindresultaat: een eitje uit de eigen keuken van Kiek!

Over de maker(s):

Los van een aantal andere materialen, werkt Kiek het fijnst met papier maché fijn. Lekker toegangkelijk en leuk om iets op te bouwen met oude kranten en behangselplak. Sinds een aantal jaren leert ze ook Delfts Blauw schilderen. Daarvoor volgde ze cursussen bij Ambachtelijk Plateel in Gouda. De techniek van het plateelschilderen eigen maken duurt jaren. Maar het gaat haar steeds beter af.

Momenteel bouwt Kiek aan haar eigen atelier. Daar geeft ze onder meer workshops ‘Delfts blauw’ voor bedrijven en particulieren. Ook schildert ze in opdracht borden en maakt andere mooie dingen. Kieks Atelier is wat dat betreft een lang gekoesterde wens.

Meer info: www.kieks-atelier.nl