Van 14 tot en met 26 april

Unieke, kunstzinnige eieren kleuren Eindhovense binnenstad

Van 14 tot en met 26 april vormt de Eindhovense binnenstad het decor voor een unieke expositie van 30 levensgrote eieren gemaakt door 30 kunstenaars. Tijdens KUNSTEINDHOVEN zullen de kunstwerken in 30 vitrines het straatbeeld kleur geven. Je kijkt je ogen uit!

KUNSTEINDHOVEN is een initiatief van stichting Staat op Straat in samenwerking met de binnenstadse winkeliers. “Alle baanbrekende evenementen in Eindhoven vinden vaak plaats in het najaar, denk maar aan Glow en DDW. Wij vonden het tijd om ook in het voorjaar spraakmakend te zijn; tijd voor een écht voorjaarsevenement”, aldus initiatiefnemer Joep Verheijen. “Het resultaat is een overzicht van 30 kunsteieren in 30 vitrines die samen een verrassende expositie vormen door de hele stad.”

Gerenommeerde en regionale kunstenaars

Aan elk ei is een bijzondere kunstenaar verbonden die op geheel eigen wijze het ei heeft bewerkt. Kortom: een unieke expositie met uitstraling naar de hele regio. Van verrassend, creatief, uniek en grappig tot eigenzinnig, magisch of onvergetelijk. “We hebben daarbij gezocht naar een goede mix van gerenommeerde en regionale kunstenaars. Een selectie van de kunstenaars komt voort uit de directe samenwerking met CKE (centrum kunsten Eindhoven) en KEK (Kollektief Eindhovense Kunsten). Daarnaast zijn we nog bezig met enkele grote namen”, aldus Marton Wolterink van Staat op Straat. “De bedoeling is dat de eerste editie in 2019 echt de opmaat vormt om uit te groeien tot een bijzondere voorjaarstraditie met nationale uitstraling.”

Activiteitenprogramma en prijsvraag

Bezoekers worden uitgedaagd om alle kunsteieren in de stad te gaan (be)zoeken. Aan ieder kunstwerk is een unieke QR-code gekoppeld. Deze leidt niet alleen naar meer informatie over de maker; door zoveel mogelijk codes te scannen, doen de bezoekers mee aan een prijsvraag met mooie prijzen. Het loont dus om alle eieren te vinden. Voor Joep Verheijen en Marton Wolterink staat vast: “KUNSTEINDHOVEN wordt hét nieuwe voorjaarsevent van Eindhoven. Een ludiek, uniek en vriendelijke initiatief dat de stad kleur zal geven rond de paasdagen!”